Ékstrapolasi

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi

Dina matematika, ékstrapolasi téh hiji tipe interpolasi. Nalika hiji tabulasi fungsi diinterpolasikeun teu dina rentang anu geus ditangtukeun, nyaéta di luareun rentangna, mangka disebut ékstrapolasi. Ékstrapolasi sacara kasar mah bisa baé dianggap bener, tapi hasilna mah justru mindeng teu valid.


Nulis.jpg



Baca ogé[édit | sunting sumber]