Émbér

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Émbér plastik
Émbér tina kai

Émbér (tina basa Walanda emmer) nyaéta hiji alat tahan cai anu wangunna silinder kalawan vérikal, anu bagian luhurna muka jeung bagian handapna (alas) datar, biasana dilengkepan ku timbaan (cacantél) nu wangunna melengkung satengah buleud. Émbér geus dipaké ti jaman kuno, utamana pikeun mindahkeun cai tina keran atawa sumur kana bak atawa tong. Émbér ogé sok dipaké pikeun ngawadahan cét, keusik jeung kadaharan.

Émbér bisa dijieun tina rupa-rupa bahan kayaning plastik, séng atawa kai. Sakapeung émbér sok maké panutup.

Référénsi[édit | sunting sumber]

Tigali Ogé[édit | sunting sumber]

Wikimedia Commons logo
Wikimedia Commons mibanda média séjénna ngeunaan


Nulis.jpg