Énsiklopédi Britannica

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi

Énsiklopédi Britannica nyaeta énsiklopedi umum make basa Inggris nu diterbitkeun ku Encyclopedia Britannica, Inc. Énsiklopedi ieu mangrupakeun énsiklopedi pangkolotna di dunya. Dianggap ku loba pihak jadi otoritas pangluhurna dina widang ieu. Artikel-artikelna ilaharna dianggep akurat. Artikelna sorangan kira-kira 100000 kalawan sakitar 4000 urang kontributor.

Ensiklopedia ieu diterbitkeun taun 1768 di Edinburgh, Skotlandia jeung tereh pisan populerna, oge tereh pisan nambahan ukuranana. Dina edisi katilu nu diterbitkeun taun 1801, ensiklopedia ieu disusun nepi ka 21 jilid. Dina taun 1901, penerbitan Encyclopedia Britannica pindah ka Amerika Serikat. Kiwari, ensiklopedia ieu oge geus ngabuka situs ensiklopedia online nu diupdate unggal poe jeung bisa dibeuli dina bentuk DVD-ROM jeung CD-ROM.