És Cingcau

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
És Cingcau

Cingcau atawa Hanzi: 仙草, pinyin: xiancao nya éta jél sarupa ager. [1] Cingcau mangrupa olahan tina daun daun camcauh. [2] Gel nagbentuk lantaran daun tutuwuhan éta ngandung karbohidrat anu bisa niket molékul-molékul cai. [1]

Cara nyieun És Cingcau Héjo[édit | sunting sumber]

Siapkeun daun cingcau 40 lembar, kumbah nepi ka bersih.[3] Tuluy sipakeun cai asak 300 ml.[3] Cara nyieuna:

  1. Racek daun cingcau.[3]
  2. Tambakeun 1/2 cai saeutik-saeutik, bari terus ngaracek nepi ka luar jél warna héjo.[3]
  3. Tuluy saring éta daun cingcau.[3]
  4. Racek deui éta hampas daun cingcau nepi ka luar lendirna.[3]
  5. Saring deui, sanggeus kitu saringan daun cingcau ditendeun nepi ka beku salila kurang leuwih 3-4 jam.[3]

Mangpaat[édit | sunting sumber]

  1. Loba ngandung mineral utamana kalsium jeung fosfor.[1]
  2. Alus pikeun ngaleutikeun awak ku sabab kandungan kalorina saeutik. [1]
  3. Bisa nyagerkeun panas beuteung, sembelit, bungkak beuteung, demam jeung diaré.[1]
  4. Loba kandungan serat, mangpaatna pikeun ngabersihkeun organ pencernaan tina zat Karsinogen nu nyababkeun kanker.[1]
  5. Ngandung senyawa dimetil kurin-1 dimetoidida anu gunana pikeun ngaleuleuskeun otot-otot anu tegang. [1]
  6. Ngandung senyawa Isokandrodendrin anu dipercaya bisa nyingkahan sél tumor ganas.[1]
  7. Ngandung alkaloid bisbenzilsokuinolin jeung S,S-tetandrin anu hasiatna nyingkahan kanker ginjal, antiradang jeung nurunkeun darah tinggi.[1]

catetan[édit | sunting sumber]

  1. a b c d e f g h i Manfaat (Dicutat tanggal 21 Oktober 2011)
  2. Suryani,Elis.(2010).Badingkut.Bandung: Danan Jaya.
  3. a b c d e f g Cara Membuat Cingcau Hijau (Dicutat tanggal 21 Oktober 2011)