Éskrim

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
És krim strobéri
És krim karamél

És krim, éskrim, atawa krim és (Ing. ice cream nu asalna tina iced cream) nyaéta katuangan beku nu dijieun tina produk susu, nyaéta susu jeung krim, dicampur bungbu jeung pangamis. Ieu campuran ditiiskeun sabari digalokeun maké mixer lalaunan ngarah henteu ngahasilkeun kristal és badag. Di AS, éskrim nu katelah "Philadelphia style" dijieun tina krim, gula, jeung bungbu rasa (bungbuahan)[1]. Nu séjénna, éskrim "Prancis", dijieun maké endog[2].

Rujukan[édit | sunting sumber]

  1. Weinstein, Bruce (1999). "Peach Ice Cream, Philadelphia Style". CondéNet, Inc., reprinted from William Morrow and Co.'s The Ultimate Ice Cream Book. Diakses pada 24 Séptémber 2008. 
  2. Rombauer, Irma S., Marion R. Becker (1975). The Joy of Cooking, Indianapolis, Indiana: Macmillan Publishers.

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]


Foodlogo2.svg