Abdullah bin Abbas

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi

Abdullah bin Abbas (Bahasa Arab عبد الله بن عباس) nya éta salah saurang Sahabat Nabi, ogé mangrupakeun anak ti Abbas bin Abdul-Muththalib, paman ti Rasulullah Muhammad SAW.[1] Abdullah bin Abbas dikenal ogé Ibnu Abbas (619 - Thaif, 687/68H).[1]

Ibnu Abbas mangrupakeun salah saurang sahabat anu miboga pangaweruh anu lega, jeung loba hadits sahih anu diriwayatkeun ku Ibnu Abbas, beliau ogé nurunkeun kabéh Khalifah ti Bani Abbasiyah.[1]

Biografi[édit | sunting sumber]

Kaluarga[édit | sunting sumber]

Abdullah bin Abbas bin Abdul Muththalib bin Hasyim gumelar di Mekkah tiga taun saacan hijrah.[2] bapana nya éta Abbas bin Abdul-Muththalib, paman Rasulullah, sedengkeun indungna Lubabah binti Harits anu dibéré sebatan Ummu Fadhl nya éta dulur ti Maimunah, pamajikanna Rasulullah.[2] Beliau dikenal ku sebatan Ibnu Abbas. Salian ti éta, anjeunna ogé disebat dengan Abul Abbas.[2]

Bapa ti Ibnu Abbas jeung bapa ti Nabi Muhammad mangrupakeun anak ti jelma anu sarua, nya éta Syaibah bin Hâsyim, atawa anu leuwih dikenal Abdul-Muththalib.[1] Bapana Abdul Muththalib nya éta Hasyim bin Abdulmanaf, panerus ti Bani Hasyim ti suku Quraisy anu terkenal di Mekkah.[1] Ibnu Abbas ogé boga dulur nu ngaranna Fadl bin Abbas.[1]

Rujukan[édit | sunting sumber]


Nulis.jpg