Abjad

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi

Abjad nyaéta sistim panulisan nu nuliskeun sakabéh foném, kajaba vokal. Ampir sakabéh tulisan-tulisan Semitik kaasup kana abjad, misalna hurup Fénisia, hurup Arab, hurup Ibrani, jung hurup Syria.

Dina basa urang, istilah abjad ogé bisa nujul kana alfabét

Nuvola apps bookcase.png