Abu Yazid Al-Busthami

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi

Abu Yazid Al-Busthami (أبو يزيد البسطامي) anu dikenal Thaifur Abu Yazid Al-Busthami (طيفور أبو يزيد آلالبسطامي) nya éta Sufi ti Persia, gumelar di Bustham, Iran.[1] Abu Yazid Al-Busthami nya éta salasahiji Syéh anu aya dina silsilah dina Thoriqoh Sadziliyah.[2]

Kasang Tukang[édit | sunting sumber]

Ngaran Busthami dicokot tina ngaran kota Bustham (Bastam), Aki na Abu Yazid nya éta panganut Zoroaster anu pindah ka Islam.[3] Nalika leutik kénéh, Abu Yazid seueur nyéépkeun waktu di Isolasi di imahna jeung di masjid.[4] Sanajan di isola, Abu Yazid tara ngisolakeun dirina tina Dunya sufi.[4] Abu Yazid ogé mingpin kahirupan asketisme jeung ninggalkeun kabéh kasenangan dunyawi.[4]

Rujukan[édit | sunting sumber]

  1. Walbridge, John. "Suhrawardi and Illumination" in "The Cambridge Companion to Arabic Philosophy" edited by Peter Adamson, Richard C. Taylor, Cambridge University Press, 2005. pg 206.
  2. Kisah Abu Yazid
  3. Abu 'l-Qasim Al-Qushayri, "Al-qushayri's Epistle on Sufism: Al-risala Al-qushayriyya Fi 'ilm Al-tasawwuf", Translated by Alexander D. Knysh, Garnet & Ithaca Press, 2007. pg 32
  4. a b c Abu Yazid


Nulis.jpg