Aburizal Bakrie

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Aburizal Bakrie

Ir. H. Aburizal Bakrie (gumelar di Jakarta, Indonésia, 15 Nopémber 1946; yuswa 67 taun)[1] nya éta saurang pangusaha Indonésia anu jadi Pupuhu Umum Partéi Golkar saprak 9 Oktober 2009. [1] Manéhna nyekel kalungguhan Menteri Koordinator Kesejahteraan Rakyat dina Kabinet Indonesia Bersatu. [1] Saméméhna, manéhna ogé kungsi nyekel kalungguhan minangka Menteri Koordinator Perekonomian dina kabinét anu sarua, tapi posisina robah dina perombakan anu dipigawé ku présidén Susilo Bambang Yudhoyono tanggal 5 Désémber 2005. [1] Manéhna nya éta anak cikal ti kulawarga Achmad Bakrie, pangadeg Jumplukan Usaha Bakrie. [1]

Pagawéan[édit | sunting sumber]

  • 1992 nepi ka ayeuna: Komisaris Utama/Chairman, Kelompok Usaha Bakrie [2]
  • 19891992 : Direktur Utama PT. Bakrie Nusantara Corporation [2]
  • 19881992 : Direktur Utama PT Bakrie & Brothers [2]
  • 19821988 : Wakil Direktur Utama PT. Bakrie & Brothers [2]
  • 19721974 : Asisten Dewan Direksi PT. Bakrie & Brothers [2]

Organisasi[édit | sunting sumber]

  • 2004 - 2009 : Anggota Dewan Penasehat DPP Partai GOLKAR [2]
  • 20002005 : Anggota Dewan Pakar ICMI (Ikatan Cendikiawan Muslim Indonesia) [2]
  • 19992004 : Ketua Umum KADIN (Kamar Dagang dan Industri Indonesia) periode II [2]
  • 19961998 : Presiden, Asean Chamber of Commerce & Industry [2]
  • 19961997 : International Councellor, Asia Society [2]
  • 19931998: Anggota, Majelis Pemusyawaratan Rakyat (MPR) – periode II [2]
  • 19931995 : Anggota Dewan Penasehat, International Finance Corporation [2]
  • 19931995 : Presiden ASEAN Bisnis Forum (d/h Institute of South East Asian Business) – periode II [2]
  • 1991 - 1993 : Presiden ASEAN Bisnis Forum (d/h Institute of South East Asian Business) – periode I [2]
  • 19891994 : Ketua Umum Persatuan Insinyur Indonesia [2]
  • 19881993 : Wakil Ketua Umum, KADIN Bidang Industri dan Industri Kecil [2]
  • 1988 - 1993 : Anggota, Majelis Pemusyawaratan Rakyat (MPR) – periode I [2]
  • 19851993 : Ketua Bidang Dana PBSI (Persatuan Bulu Tangkis Indonesia) [2]
  • 1984 nepi ka ayeuna : Anggota, Partai Golongan Karya [2]
  • 19841988 : Wakil Ketua, Asosiasi Kerjasama Bisnis Indonesia – Australia [2]
  • 19771979 : Ketua Umum, HIPMI (Himpunan Pengusaha Muda Indonesia) [2]
  • 19761989 : Ketua Umum, Gabungan Pabrik Pipa Baja Seluruh Indonesia [2]
  • 1975 : Ketua Departemen Perdagangan HIPMI [2]
  • 19731975 : Wakil Ketua Departemen Perdagangan, HIPMI [2]

Penghargaan[édit | sunting sumber]

  • 1997 : Penghargaan “ASEAN Business Person of the Year” dari the ASEAN Business Forum [2]
  • 1995 : Pengharagaan “Businessman of the Year” dari Harian Republika [2]
  • 1986 : Penghargaan “The Outstanding Young People of the World” dari the Junior Chamber of Commerce [2]



Replace this image male.svg

Rujukan[édit | sunting sumber]

  1. a b c d e Biografi (Diakses tanggal 17 November 2011)
  2. a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z aa ab ac ad Bakrie (Diakses tanggal 17 November 2011)