Accra

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Puseur kota Accra

Accra nyaeta ibu kota sakaligus kota panggedena di Ghana. Accra aya di kiduleun Ghana dina koordinat 5°33' LKa 0°15' BWé. Pangeusina 1.970.400 jiwa (2005).

Accra diadegkeun ku suku Ga abad ka-15 minangka puseur perdagangan keur bangsa Portugal.

Accra kiwari dilayanan ku Bandara Internasional Kotoka jeung palabuan utama nu aya di kota Tema.


Nulis.jpg