Adam Levine

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Adam Levine di Washington, 2005

Adam Noah Levine atawa anu kasohor Adam Levine nya éta gitaris katut vokalis grup musik pop rock Maroon 5[1][2]. Adam lahir di Los Angeles, Amerika Serikat tanggal 18 Maret 1979 ti pasangan Fred Levine jeung Patsy Noah[1]. Salian ti ahli maénkeun gitarna, ieu musisi ogé kasohor salaku penulis lagu nu ngadegkeun Maroon 5[1].

Adam Levine mulai maén musik jeung babaturan jaman SMP anu harita ngabentuk grup musik Kara's Flowers, diantarana gitaris Jesse Carmichael, bassis Mickey Madden jeung Ryan Dusick dina drum[2]. Tapi nalika Levine jeung Carmichael neruskeun sakolana ka Five Towns College di Long Island, ieu grup musik jadi hiatus (leungit status)[1][2]. Nalika di Ditu, Adam meunang loba pangalaman musik nu anyar saperti hip-hop, soul, gospel, jeung R&B nu ngarobah oriéntasi penulisan lagu Adam[2]. Levine jeung Carmichael balik deui ka Kalifornia terus nepungan sésa personil grup musik Kara's Flowers[2].

Sabada gitaris anyar, James Valentine asup (mindahkeun posisi Carmichael ka keyboard) terus nyieun kontrak jeung Octone Records, Maroon 5 resmi dibentuk[2]. Levine mulai nyieun lagu anu kainspirasi ti hubunganna anu gagal[2]. Levine pernah boga hubungan husus jeung Jane anu jadi ispirasina ina niptakeun debut albumna anu judulna Songs About Jane[1]. Ieu album meunang platinum taun 2004 jeung single-singlena meunang 2 panglélér Grammy[2].

Référénsi[édit | sunting sumber]

  1. a b c d e [Adam Levine-Kapanlagi.com] (diaksés tangal 14 Nopémber 2011)
  2. a b c d e f g h (en)[Biografi Adam Levine] (diaksés tanggal 14 Nopémber 2011)