Afgan

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi


Afgan panyanyi rumaja tiIndonésia anu geus kawentar kamana-mana.[1] Karir Afgan di dunya sora di mimitian ti leuleutik di kulawarga anu memang dunya musik nu nyababkeun Afgan resep ka dunya sora.[1] Afgan pernah meunangkeun prestasi Most Favorite Male MTV Indonesia award taun 2008 jeung Artis of the Years MTV Indonesia award taun 2008.[1]

Afgan mawakeun warna musik anu dipangaruhan ku pop, soul, R&B jeung jazz, Ieu album ngalibetkeun musisi anu geus kasohor, seperti Fajar LMN, Harry Budiman (produser Tangga), Deddy Dhukun, Dian HP jeung Bebi Romeo minangka komposer. [2]

Afgan sorangan mangrupa anak ka dua tina opatan hasil buah cinta pasangan Lola Purnama jeung Loyd Yahya. [2] Lahir di Jakarta, 27 Mei 1989, manéhna gedé jeung boga kasempetan pikeun ngembangkeun karir.[2]

Karir solo Afgan nu beuki naék ditandaan ku sababaraha prestasi anu dibeunangkeunna di musik Indonesia.[2] Dina kompetisi Anugerah Musik Indonesia 2009, Afgan meunang pangajen minangka Panyanyi Pria Solo Terbaik ngaliwatan lagu Terima Kasih Cinta.[2]


Sumber[édit | sunting sumber]

Nulis.jpg