Ahilawati

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi

Ahilawati nyaéta ngaran hiji inohong wanoja dina wiracarita Mahabarata. Manéhna mangrupakeun anak naga sarta ngadahup ka anakna Bima anu ngaranna Gatotkaca. Waktu lalagasan manéhna dipikawanoh kalayan ngaran Maurwi. Manéhna dikawin ku Gatotkaca sanggeus ngaliwatan ujian nu beurat. Maurwi ngusulkeun sagala rupa patanyaan sarta Gatotkaca junun ngajawab kabéhanana. Manéhna jeung Gatotkaca boga anak awéwé nu dingaranan Barbarika anu leuwih dipikawanoh kalayan ngaran Katusyamji.

Tempo ogé[édit | sunting sumber]


Wiracarita Mahabarata ku Krishna Dwaipayana Wyasa
Para palaku
Dinasti Kuru Palaku séjén
Santanu | Bisma | Satyawati | Citrānggada | Wicitrawirya | Ambika | Ambalika | Widura | Dréstarata | Gandari | Sangkuni | Subadra | Pandu | Kunti | Madrim | Yudistira | Bima | Arjuna | Nakula | Sadéwa | Duryodana | Dursasana | Yuyutsu | Dursala | Drupadi | Arimbi | Gatotkaca | Ahilawati | Utara | Utari | Ulupi | Citrānggadā Amba | Barbarika | Babruwahana | Irawan | Abimanyu | Parikesit | Wirata | Kicaka | Krépa | Dorna | Aswatama | Ékalaya | Kertawarma | Jarasanda | Satyaki | Mayasura | Durwasa | Sanjaya | Janaméjaya | Abiyasa | Karna | Jayadrata | Kresna | Baladéwa | Drupada | Arimba | Dréstajumena | Burisrawa | Salya | Adirata | Srikandi | Rada
Jejer pamungkas
Pandawa Lima | Kurawa | Astinapura | Indraprahasta | Karajaan dina Mahabarata |
Perang di Kurusétra | Bagawad Gita | Karajaan Kuru | Silsilah Pandawa jeung Kurawa


Nulis.jpg