Ajén-P

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi

Dina statistik, nilai-p tina variabel random T nyaeta probabilitas Pr(T ≤ tobserved) numana T bakal dianggap leuwih gede atawa sarua jeung nilai observasi tobserved, dina kayaan null hypothesis dianggap bener.

Dina basa sejen, anggapan yen null hypothesis sederhana ditolak lamun tes statistic T leuwih gede tinimbang nilai kritis c. Kira-kira dina sabagean kasus T nu di-observasi sarua jeung tobserved. Mangka nilai-p tina T dina eta kasus probabiliti yen T bakal sarua atawa leuwih ti tobserved.

Sumber Rujukan[édit | sunting sumber]

  • Sellke, T., M.J. Bayarri, & J. Berger. 2001. Calibration of P-values for Testing Precise Null Hypotheses. Am. Statistician 55: 62-71.


Nulis.jpg