Ajaria

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
აჭარის ავტონომიური რესპუბლიკა
Ach'aris Avt'onomiuri Resp'ublik'a
Républik Otonom Ajaria
Bandéra Ajaria Lambang Ajaria
Location of Ajaria
Location of Ajaria
Peta rinci Ajaria
Ibu kota Batumi
41°39′N 42°0′E
Basa resmi Géorgia
Grup étnis (2002) 93,4% Géorgia
  2,4% Rusia
  2,3% Arménia
  0,6% Yunani
  0,4% Abkhaz
  0,2% Ukraina
  0,2% nu lian
Pamaréntah
 -  Pupuhu
Pamaréntahan

Levan Varshalomidze
Républik otonom
 -  Bagian ti
Karajaan Géorgia ngahiji

Abad ka-9 
 -  Dikawasaan ku
Kakaisaran Usmaniyah

1614 
 -  Dibéré ka Kakaisaran Rusia 1878 
 -  ROSS Ajaria 1921 
 -  Républik otonom
ti Géorgia

1991 
 -  Cai (%) tiasa teu dipadulikeun
Populasi
 -  Sénsus 2002 376.016 
Mata uang Lari (GEL)
Zona wanci UTC (UTC+4)
 -  Usum panas (DST) teu kaobsérvasi (UTC+4)

Ajaria (Basa Géorgia: აჭარა Citakan:IPA-ka), resmina Républik Otonom Ajaria (აჭარის ავტონომიური რესპუბლიკა Citakan:IPA-ka), nyaéta hiji républik otonom di Géorgia. Ajaria aya di juru kidul-kulon Géorgia.

Ajaria dibagi kana 6 unit administratif:

  1. Kota Batumi
  2. Distrik Keda
  3. Distrik Kobuleti
  4. Distrik Khelvachauri
  5. Distrik Shuakhevi
  6. Distrik Khulo

Tingali ogé[édit | sunting sumber]

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]

Wikimedia Commons logo
Wikimedia Commons mibanda média séjénna nu patali jeung artikel ieu dina kaca


Citakan:Administrative divisions of Georgia Citakan:Georgian historical regions

Countries.png