Al-Ikhlas

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Al Ikhlas
الإخلاص
Informasi
Harti Ngamurnikeun kaésaan Alloh
Ngaran séjén Qul Huwalloh
Nisbatur Rabbi[1]
Golongan Makkiyah
Surah ka 112
Juz Juz 30
Statistik
Jumlah ruku' 1 ruku'
Jumlah ayat 4 ayat

Surah Al Ikhlas nyaéta surah ka 112 dina Al Qur'an. Surah ieu digolongkeun kana surah makkiyah, diwangun ku 4 ayat sarta poko eusina nyaéta negeskeun kaésaan Alloh bari nampik sagala wangun penyekutuan Mantenna.

Eusi jeung Tarjamah[édit | sunting sumber]

Ayat ka Tulisan Arab Tarjamah basa Sunda
1.
قُلۡ هُوَ ٱللَّهُ أَحَدٌ
Pok caritakeun (Muhammad): "Saéstuna Alloh Maha Tunggal.
2.
ٱللَّهُ ٱلصَّمَدُ
Alloh pamuntangan sakumna mahluk.
3.
لَمۡ يَلِدۡ وَلَمۡ يُولَدۡ
Anjeunna henteu putraan jeung henteu dibabarkeun.
4.
وَلَمۡ يَكُن لَّهُ ۥ ڪُفُوًا أَحَدُۢ
Jeung henteu aya hiji ogé anu nyaruaan Anjeunna.

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]

Rujukan[édit | sunting sumber]

  1. Al-Amin Al-Quran Tarjamah Sunda ku K.H. Qamaruddin Shaleh, C.V. Penerbit Diponegoro, Bandung, 2003.
  2. Al Quran dan Terjemahnya, Departemen agama, C.V. Toha Putra, Semarang, 1971
Surat sateuacanna:
Al Masadd
Surat 112 Surat saparantosna:
Al Falaq
Al Qur'an

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114

Kotak ieu: temposawalaédit
  1. Allamah M.H. Thabathaba'i (1987). Mengungkap Rahasia Al-Qur'an. Bandung: Mizan