Al Ma'un

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Al Ma'un
الْمَاعُونَ
Informasi
Harti Barang-barang anu kapaké
Golongan Makkiyah
Surah ka 107
Juz Juz 30
Statistik
Jumlah ruku' 1 ruku'
Jumlah ayat 7 ayat

Surat Al Ma'un nyaéta surat ka-107 dina Al Qur'an. Surat ieu digolongkeun kana surat-surat makkiyah sarta diwangun ku 7 ayat. Kecap Al Maa'uun sorangan hartina barang-barang anu kapaké, dicokot tina ayat ka-7 ti surat ieu. Poko eusi suratna nyaritakeun anceman ka jalma-jalma anu digolongkeun ngabohongkeun ageman nyaéta maranéhanana anu nolak mikeun hakna budak yatim, henteu nulungan fakir miskin, ujub riya takabur (hayang katanggar ku sasama manusa) dina solatna, sarta seunggah nulungan ku cara méré barang-barang anu kapaké.

Eusi jeung Tarjamah[édit | sunting sumber]

Ayat ka Tulisan Arab Tarjamah basa Sunda
1.
أَرَءَيۡتَ ٱلَّذِى يُكَذِّبُ بِٱلدِّينِ
Naha anjeun nyaho jalma nu ingkar kana agama?
2.
فَذَٲلِكَ ٱلَّذِى يَدُعُّ ٱلۡيَتِيمَ
Nya nu kitu téh jalma nu nolak (mikeun hakna) budak yatim.
3.
وَلَا يَحُضُّ عَلَىٰ طَعَامِ ٱلۡمِسۡكِينِ
Jeung tara daék nguar ngajak méré dahar ka nu miskin.
4.
فَوَيۡلٌ۬ لِّلۡمُصَلِّينَ
Ku kituna kacilakaan pikeun jalma-jalma nu sarolat
5.
َٱلَّذِينَ هُمۡ عَن صَلَاتِہِمۡ سَاهُونَ
Nyaéta jalma-jalma nu mopohokeun tur nglalaworakeun solatna.
6.
ٱلَّذِينَ هُمۡ يُرَآءُونَ
Nyaéta jalma-jalma nu ujub ria (hayang kapuji).
7.
وَيَمۡنَعُونَ ٱلۡمَاعُونَ
Sarta teu daraék tulung tinulungan.

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]

Rujukan[édit | sunting sumber]

  1. Al-Amin Al-Quran Tarjamah Sunda ku K.H. Qamaruddin Shaleh, C.V. Penerbit Diponegoro, Bandung, 2003.
  2. Al Quran dan Terjemahnya, Departemen agama, C.V. Toha Putra, Semarang, 1971
Surat sateuacanna:
Quraisy
Surat 107 Surat saparantosna:
Al Kautsar
Al Qur'an

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114

Kotak ieu: temposawalaédit