Ambarawa, Semarang

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Kacamatan Ambarawa
Locator Kecamatan Ambarawa.png

Peta lokasi Kacamatan Ambarawa
Propinsi Jawa Tengah
Kabupatén Semarang
Camat Drs. Arief Budianto
Lega 28,22 km²
Jumlah pangeusi 58.767 jiwa (2012)
 - Kapadetan 2.082 jiwa/km²
Kalurahan/désa 2/8
Bénténg Willem I (taun 1865-1872)
Wewengkonn Pacinan di Ambarawa (taun 1880)

Ambarawa nyaéta salasahiji kacamatan di Kabupatén Semarang, Propinsi Jawa Tengah, Indonésia.

Profil Pamaréntahan[édit | sunting sumber]

Babagéan Administratif[édit | sunting sumber]

Sajarah[édit | sunting sumber]

Dina mangsa karajaan-karajaan Mataram (Amangkurat II) ieu wewengkon ngaranna Limbarawa. Baheulana mah Ambarawa téh kungsi jadi ibu kota Kabupatén Semarang. Kiwari mah ibu kotana Ungaran. Ambarawa disebut ogé kota Palagan Ambarawa, tur aya Musieum Palagan Ambarawa, Musieum Karéta Api Ambarawa katut Bénténg Willem I.

Desa[édit | sunting sumber]

Jalan ti Ambarawa ka Banyubiru (taun 1920-an)

Rujukan[édit | sunting sumber]


 
Kabupatén Semarang

Kacamatan: Ambarawa | Banyubiru | Bancak | Bawén | Bergas | Bringin | Getasan | Jambu | Kaliwungu | Pabelan | Pringapus | Susukan | Suruh | Sumowono | Tengaran | Tuntang | Ungaran Barat | Ungaran Timur |

Tempo ogé: Daptar kabupatén jeung kota di Indonésia
Nuvola filesystems folder home.png