An Nasr

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
An Nasr
النَّاسِ
Informasi
Harti Pitulung
Golongan Madaniyah
Surah ka 110
Juz Juz 30
Statistik
Jumlah ruku' 1 ruku'
Jumlah ayat 3 ayat

Surat An Nasr (سورة النصر) nyaéta surat ka-110 dina Al Qur'an. Surat ieu diwangun ku 3 ayat sarta kaasup surat madaniyah. An Nasr hartina pitulung, ngaran surat ieu patula-patali jeung jejer surat ieu nyaéta jangji yén pitulung Alloh baris datang sarta Islam baris meunangkeun kameunang.

Eusi jeung Tarjamah[édit | sunting sumber]

Ayat ka Tulisan Arab Tarjamah basa Sunda
1.
إِذَا جَآءَ نَصۡرُ ٱللَّهِ وَٱلۡفَتۡحُ
Nalika datang pitulung Alloh katut kaunggulan.
2.
وَرَأَيۡتَ ٱلنَّاسَ يَدۡخُلُونَ فِى دِينِ ٱللَّهِ أَفۡوَاجً۬ا
Jeung anjeun nempo jalma-jalma ngaleut ngeungkeuy arabus kana agama Alloh.
3.
فَسَبِّحۡ بِحَمۡدِ رَبِّكَ وَٱسۡتَغۡفِرۡهُ‌ۚ إِنَّهُ ۥ ڪَانَ تَوَّابَۢا
Prak mahasucikeun Pangéran anjeun bari muji, sarta geura ménta dihampura ka Anjeunna, saéstuna Anjeunna nu salawasna nampi tobat.

Hubungan surat An Nasr jeung surat Al Lahab[édit | sunting sumber]

Surat An Nasr ngajelaskeun ngeunaan kameunang anu katampa Nabi Muhammad s.a.w. sarta para pamilonna, sedengkeun surat Al Lahab ngajelaskeun ngeunaan kabinasaan sarta siksaan anu baris ditarima ku Abu Lahab sarta pamajikanana minangka jalma-jalma anu ngarempak Nabi.

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]

Rujukan[édit | sunting sumber]

An Nasr - النّصر

  1. Al-Amin Al-Quran Tarjamah Sunda ku K.H. Qamaruddin Shaleh, C.V. Penerbit Diponegoro, Bandung, 2003.
  2. Al Quran dan Terjemahnya, Departemen agama, C.V. Toha Putra, Semarang, 1971
Surat sateuacanna:
Al Kafirun
Surat 110 Surat saparantosna:
Al Lahab
Al Qur'an

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114

Kotak ieu: temposawalaédit