Anjang-anjangan

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi

Anjang-anjangan nyaéta kaulinan nu niru-niru jelema nu geus rumah tangga, aya bapa, ibu, anak, tatangga, warung, pasar, jsb. Biasana dilakukeun ku barudak awéwé, tapi saupama aya budak lalaki sok pirajeunan dijadikeun bapa.

Palaturan[édit | sunting sumber]

Saenyana mah teu aya palaturan nu matuh, mung palingan ge budak nu kabagean peran bapa, indung atawa anak kudu bisa ngahayatan peran nu dilakon. Mun saenyana aya aya nu teu bisa ngahayatan, biasana sok dipoyokan teu bisaeun ulin.


Arjuna Wayang.jpg