Anomali deret waktu

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi

Anomali deret waktu nyaeta lobana deviasi deret waktu tina mean. Harti sejen nyaeta itungan keur sakabeh deret waktu, contona keur unggal jam dina sapoe lamun siklus poe-an tina sababaraha variabel dicokot. Salaku pangganti mean aritmetik, indikator sejenna nyaeta locality oge bisa dipake, saperti oge median dina analisa sacara numerik.

Dina atmospheric sciences, annual cycle iklim biasana make nilai mean. Conto nu kawentar dina anomali deret waktu atmosfer nyaeta indeks Southern Oscillation (SOI) jeung indeks North Atlantic Oscillation. SOI nyaeta komponen atmosfer El Niño, sedengkeun NAO ngarupakeun pangaruh penting keur weather di Europe ku ayana modifikasi storm track nu datangna ti Atlantik.