Antigua jeung Barbuda

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Antigua and Barbuda
Antigua jeung Barbuda
Bandéra Antigua jeung Barbuda Lambang Antigua jeung Barbuda
Motto
Each Endeavouring, All Achieving
Lagu
"Fair Antigua, We Salute Thee"
Lagu Karajaan
God Save the Queen 1
Location of Antigua jeung Barbuda
Ibu kota
(jeung kota panggedéna)
Saint John's
17°7′N 61°51′W
Basa resmi
(Basa lokal)
Basa Inggris
(Kréol Antigua)
Grup étnis (2001) 91% hideung
4,4% campuran
1,7% bodas
2.9% nu lian
Démonim Antiguan, Barbudan
Pamaréntah Démokrasi parleméntér
dina hiji monarki konstitusional féderal
 -  Pupuhu Nagara Elizabeth II
 -  Gubernur Jéndral Dame Louise Lake-Tack
 -  Perdana Mentri Baldwin Spencer
Kamerdikaan
 -  ti Britania Raya 1 Nopémber 1981 
Aréa
 -  Total 440 km² (ka-195)
170 mil² 
 -  Cai (%) tiasa teu dipadulikeun
Populasi
 -  Perkiraan  2010 86.754 (ka-191)
 -  Kapadetan 197 /km² (57)
793 /mil²
GDP (PPP) Perkiraan 2010
 -  Total $1,425 milyar[1] 
 -  Per kapita $16.573[1] 
GDP (nominal) Perkiraan 2010
 -  Total $1,105 milyar[1] 
 -  Per kapita $12.848[1] 
HDI (2007) Green Arrow Up Darker.svg 0,868 (high) (ka-47)
Mata uang Dolar Karibia Wétan (XCD)
Zona wanci AST (UTC-4)
TLD Internét .ag
Kode telepon +1-268
1 God Save The Queen mangrupakeun lagu kabangsaan nasional resmi tapi umumna ngan dipaké di kaperyogian ageung.

Antigua jeung Barbuda (Basa Inggris: Antigua and Barbuda; Basa Spanyol pikeun "kuna" jeung "janggotan") nyaéta hiji nagara kapuloan nu aya antara Laut Karibia jeung Samudra Atlantik. Nagara ieu miboga 2 pulo utami, Antigua jeung Barbuda, sarta sababaraha pulo leutik (kaasup Great Bird, Green, Guinea, Long, Maiden, jeung Kapuoan York, jeung pulo Redonda). Populasi permanénna kira-kira 85.000 (2010). Ibu kotana nyaéta St. John's, aya di Antigua. Kapisah sababaraha mil laut, Antigua jeung Barbuda aya di bagian tengah Kapuloan Leeward, bagian ti Antillen Leutik.

Administrasi[édit | sunting sumber]

Wewengkon kagaréjaan di Antigua

Antigua jeung Barbuda dibagi kana 6 kagaréjaan sarta 2 depéndensi:

Katrangan: Sanajan Barbuda jeung Redonda disebut depéndensi, tapi mangrupakeun bagian integral ti nagara, nyieunanna babagian administratif. Depéndensi téh ngan ngaran hungkul.

Géografi[édit | sunting sumber]

Pulo-pulo[édit | sunting sumber]

Tempo ogé[édit | sunting sumber]

Rujukan[édit | sunting sumber]

  1. a b c d "Antigua and Barbuda". International Monetary Fund. Diakses pada 12 April 2011. 

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]

Mangga paluruh émbaran nu langkung seueur ngeunaan Antigua and Barbuda ku jalan nyungsi proyék sawargi Wikipedia
Wiktionary-logo-en.png Définisi kamus ti Wiktionary
Wikibooks-logo.svg Buku téks ti Wikibooks
Wikiquote-logo.svg Cutatan ti Wikiquote
Wikisource-logo.svg Téks sumber ti Wikisource
Commons-logo.svg Gambar jeung média ti Commons
Wikinews-logo.svg Warta ti Wikinews
Wikiversity-logo-en.svg Sumber pangajaran ti Wikiversity

Wikivoyage-Logo-v3-icon.svg   Tingali ogé Antigua jeung Barbuda di Wikivoyage

Citakan:Antigua and Barbuda topics

Gnome-globe.svg Géografi lokal
Kaanggotaan internasional

Citakan:Commonwealth realms

Citakan:English dialects by continent Citakan:English official language clickable map


Countries.png