Anting Perak

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi

Anting Perak teh buku antologi nu ngamuat carita pondok ti sawatara pangarang, boh pangarang Sunda, boh pangarang deungeun anu karyana geus ditarjamahkeun kana basa Sunda.[1]


Deskripsi Buku[édit | sunting sumber]

Mimiti medal dina taun 1966,ku Penerbit Sargani & Co, kandelna 116 kaca, sarta ngamuat 6 carita pondok asli jeung 3 carita pondok tarjamahan.[1] Ieu antologi teh mangrupa seri buku antologi carita pondok nu munggaran pedalan eta penerbit.[1]Sapandeurieunana medal buku kadua make judul Demi Pasukan jeung nu katiluna judulna Carecet Sulam.[1]Anting Perak teh dipilih jeung dipeting ku hiji tim redaksi nya eta: Saini KM, Enoch Atmadibrata,jeung Djadja Sargani.[2]Dina milihna teh estuning make ukuran pangaresep bae,demi carita pondok nu dipilih asalna kungsi dimuat dina sawatara majalah basa Sunda saperti majalah Mangle, Majalah Sunda,jeung sajabana.[1]

Eusina[édit | sunting sumber]

  1. Tamu ti Birma karya Saini KM
  2. Kiai Moderen karya S.A. Hikmat
  3. Balebat Harepan karya AHS Armin Asdi
  4. Anting Perak karya Naneng Daningsih
  5. Kumbakarna karya Saleh Danasasmita
  6. Dehem karya Wahyu Wibisana.[2]


Nulis.jpg

Rujukan[édit | sunting sumber]

  1. a b c d e Rusyana,Yus.Ensiklopedi Sastra Sunda.Pusat Pembinaan dan Pengembangan Bahasa Depdikbud.Jakarta 1986.kaca 8
  2. a b Saini KM,spk.Anting Perak.Sargani & Co.Bandung 1966