Antipartikel

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi

Antipartikel nyaéta hiji partikel subatomik anu ngabogaan massa sarta sipat-sipat anu sarua jeung partikel séjénna tapi lalawanan tanda. Contona, antipartikel éléktron nyaéta positron anu ngabogaan muatan positif jeung ajén anu sarua jeung muatan négatif éléktron.

Ayana antipartikel ditorah dina mékanika kuantum rélativistik.


Nulis.jpg