Anyang, Gyeonggi

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Anyang, Gyeonggi
Map Anyang-si.png
Hangul: 안양시
Hanja: 安養市
Romanisasi Revisi: Anyang-si
McCune-Reischauer: Anyang-si
Statistik
Lega: 58.5 km²
Pangeusi: 618,732 2004 registration
Kapadetan: 10,576 people/km²
Babagian Administratif: 2 gu, 31 dong

Anyang nyaéta salasahiji kota di Propinsi Gyeonggi, Koréa Kidul. Kota ieu ayana 20 km kiduleun Seoul sarta dihubungkeun ku Subway Seoul Jalur 1 jeung Jalur 4. Kota ieu wawatesan jeung Incheon sarta Gwangmyeong di beulah kulon, Suwon di wétan kidul, jeung Gwacheon di wétan kaléreunnana. Anyang sacara umum dibagi jadi dua bagéan: bagéan tengah kota puseurna di Stasion Anyang, numana aya wewengkon pangbalanjaan kalayan toko-toko jeung pasar nu nyugemakeun, sarta Pyeongchon, wewengkon keur nu baroga. Kalayan lokasina nu strategis, Anyang mangrupakeun puseur pangangkutan nu cocog antara Seoul jeung kota gedé lianna di Koréa.

Panneau travaux.png Artikel ieu keur dikeureuyeuh, ditarjamahkeun tina basa Inggris.
Bantosanna diantos kanggo narjamahkeun.

Kawas kalolobaan kota di Koréa Kidul, Anyang ngalaman kamekaran kota nu kacida gedéna dina sawatara dékade ieu. Sapuluh taun sanggeus Perang Koréa réngsé, pangeuina Ten years after the Korean War ended, wewengkon ieu masih mangrupa padésaan kénéh tur pamandangannana mangrupa tatanén. Kiwari, konglomerasi Anyang (pacampurna taun 1973) nyaéta diantara salasahiji tina pangpadetna di Koréa.

Panorama kota Anyang, 2006

Kota sawargi[édit | sunting sumber]

Tempo ogé[édit | sunting sumber]

Tumbu luar[édit | sunting sumber]


Nulis.jpg




Koordinat: 37°23′N 126°56′E