Apel

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Apel
Apel
Klasifikasi ilmiah
Kingdom: Plantae
Division: Spermatophyta
Class: Dicotyledonae
Order: rosales
Family: Rosaceae
Subfamily: Asteridae
Genus: Malus
Species: Malus sylvestris Mill

Apel nya éta buah anu dihasilkeun tina tangkal apel. Buah apel ilaharna buleud, warnana aya nu héjo aya ogé nu beureum malah mah konéng. Daging buahna rada teuas jeung sikian saeutik. Apel leuwih alus didahar nalika atah kénéh. Manusa mulai melak apel di daérah Asia Tengah. Apel biasa dipelak di daérah anu suhuna sejuk. Buah apel kasohor ku rasana anu amis haseum katut vitamin anu dikandungna. Di Indonésia sorangan, séntra produksi apel aya di Malang, Pausruan, Banyuwangi, Tawangmangu (Jawa Tengah), Buleleng jeung Tabanan (Bali), Nusa Tenggara Timur, Nusa Tenggara Barat]], jeung Sulawesi Selatan.

Référénsi[édit | sunting sumber]

Nulis.jpg