Aquifer

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi

Aquifer nyaeta lapisan handapeun taneuh nu ngandung-cai dina batuan nu permeabel (bisa ngalirkeun atawa mawa cai), atawa material leupas saperti (gravel, keusik, silt, atawa clay) numana cai taneuh bisa dipake ku cara ngompa tina sumur. Elmu ngeunaan aliran cai dina aquifer tur karakter aquifer disebut hidrogéologi.

Klasifikasi Aquifer[édit | sunting sumber]

Panampang ngalintang aquifer tipikal, klik pikeun ningali ukuran pinuh.

Diagram ieu ngindikasikeun arah aliran tipikal dina potongan lintang tina sistim aquifer confined/unconfined basajan (dua aquifer kalayan hiji aquitard diantarana, dilingkung ku bedrock aquiclude) numana huhubungan jeung aliran (tipical dina daerah lembaba ). Water table jeung zona henteu jenuh ogé diilustrasikeun. Leuwih jelas ngeunaan aquifers, tempo Daptar aquifer.

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]

Tempo oge[édit | sunting sumber]

Citakan:Aquiferproperties