Arctic Monkeys

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Personil Arctic Monkeys

Arctic Monkeys nya éta grup musik asal Inggris anu aliran musikna post-punk revival jeung garage rock[1]. Arctic Monkeys dibenuk taun 2002 ku Alex Turner (vokal jeung gitar), Jamie Cook (gitar), Matt Helders (drum jeung vokal latar), jeung Nick O'Malley (bass)[1]. Andy Nicholson jeung Glyn John nya éta mantan personil Arctic Monkeys[1].

Debut album pertama Arctic Monkeys nya éta album WHATEVER PEOPLE SAYING I AM, THAT'S WHAT I'M NOT anu dirilis tanggal 23 Januari 2006. Anu jadi lagu andalanna nya éta lagu I Bet You Look Good on the Dancefloor jeung When the Sun Goes Down[1]. Karir Arctic Monkeys sorangan mulai naék tisaprak taun 2005, sanggeus album démona diajukeun ka perusahaan rekaman[2]. Album WHATEVER PEOPLE SAYING I AM, THAT'S WHAT I'M NOT jadi album nu panggancangna kajual sapanjang sajarah musik British, malah mah di saruakeun jeung Oasis jeung Blur[2]. Album kaduana FAVORITE WORST NIGHTMARE nu dirilis tanggal 23 April 2007 kajual 225.000 kopi di Minggu awal tisaprak dirilisna[1][2]. Sesi rekaman album katilu dimulai di Awal taun 2008 klayan produse James Ford[2]

Référénsi[édit | sunting sumber]

  1. a b c d e [Arctic Monkeys-Kpanlagi.com] (diaksés tanggal 28 Oktober 2011)
  2. a b c d [Arctic Monkeys-Biography] (diaksés tanggal 28 Oktober 2011)
Nulis.jpg