Aruba

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Bandéra Aruba Lambang Aruba
Lagu
Aruba Dushi Tera
Location of Aruba
Ibu kota Oranjestad
12°31′N 70°1′W
Kota panggedéna Ibu kota
Basa resmi Walanda, Papiamento1
Pamaréntah Karajaan konstitusional
 -  Ratu Ratu Beatrix
 -  Gubernur Fredis Refunjol
 -  Perdana Menteri Mike Eman
Otonomi ti Antilles Walanda 
 -  Tanggal 1 Januari 1986 
Aréa
 -  Total 193 km² (ka-214)
74,5 mil² 
 -  Cai (%) teu sabaraha
Populasi
 -  Perkiraan  Juli 2009 103.065[1] (ka-195)
 -  Kapadetan 534 /km² (ka-18)
1383 /mil²
GDP (PPP) Perkiraan 2007
 -  Total $2,400 billion (ka-182)
 -  Per kapita $23.831 (ka-32)
Mata uang Florin Aruba (AWG)
Zona wanci Citakan:Tz
TLD Internét .aw
Kode telepon +297
1 Basa Spanyol jeung basa Inggris ogé dipaké
Palm Beach (Basisir Palem), Aruba.

Aruba nyaéta hiji pulo anu perenahna di Laut Karibia, 20 km palebah kalér basisir Venezuela. Aruba mangrupa bagian ti Karajaan Walanda. Béda jeung wewengkon séjénna di Karibia, Aruba ngabogaan iklim anu panas kalayan lanskap tumbuhan kaktus. Iklim ieu jadi daya kenyang pikeun para turis anu ngadatangan pulo ieu.

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]

Wikimedia Commons logo
Wikimedia Commons mibanda média séjénna nu patali jeung artikel ieu dina kaca



Nulis.jpg


Kesalahan pengutipan: Tag <ref> ditemukan, tapi tag <references/> tidak ditemukan