Asma

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Gambar:Inhaler girl.png
Budak nu boga kasakit asma maké inhaler.

Asma atawa bengék mangrupakeun panyakit sistim pernapasan manusa alatan heureutna saluran pernapasan, nu biasana mah balukar ayana alergén, hawa tiis, olahraga, atawa tekenan émosional. Ngaheureutanana saluran napas ngabalukarkeun gejala kayaning napas nu kadéngé ngikngikan, déét engapan, areungap/sesek napas, jeung batuk. Mun teu keur kanceuh mah, pasén téh biasa-biasa baé.

Baca ogé[édit | sunting sumber]

Rujukan[édit | sunting sumber]

  • Asthma, Wikipédia édisi basa Inggris (14 Maret 2006)

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]


Nulis.jpg