Astrofisika

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi

Astrofisika nyaéta cabang astronomi anu patali jeung fisika jagad raya, kaasup sipat fisik (luminositas, kapadetan, suhu, sarta komposisi kimia) tina objék astronomi kawas planét, béntang, galaksi jeung médium antarbintang, sarta ogé interaksina. Kosmologi nyaéta téori astrofisika dina skala pangbadagna.

Dina prakték, ampir kabéh riset astronomi modéren ngawengku sawaréh tina fisika.