Aura

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Lonjong endog, aura nyaput manusa

Nyaéta médan énérji anu ngurilingan sakumna matéri.[1] Sing naon waé anu mibanda struktur atom bakal ngabogaan aura, médan énérji anu nyaputna.[1] Atom unggal matéri diwangun tina éléktron-éléktron jeung proton-proton anu tuluy-tuluyan bagerak.[1] Éléktron-éléktron jeung proton-proton ieu téh geteran énérji listrik jeung magnét.[1] Atom-atom mahluk hirup leuwih aktip jeung gumeter tinimbang atom-atom dina barang paéh.[1] Ku sabab kitu médan énérji tutuwuhan, sasatoan, jeung manusa leuwih gampang didétéksi jeung dialaman.[1] Aura manusa nyaéta médan énérji anu nyaput sakujur jasmani.[1] Aura ngurilingan di sakuliah jihat awak, aura sipatna tilu diménsi.[1]


Dina individu anu séhat, aura ngawangun élips atawa lonjong endog di sakujur awak.[1] Di karéréaan jalma, aura bakal mencar tilu tepi ka opat méter di sakuliah awakma. Aura para guru kuno bisa manjang nepi ka sababaraha kilométer jauhna.[1] Eta sababna maranéhna bisa dipiajrih ku ‘pengikut-pengikutna’ dimana waé ayana.[1] Nu pangumumna dipikawanoh nyaéta halo (buleudan kudus) anu nyaputan para suhu jeung jalma-jalma suci, aura anu panggampangna ditingali ku karéréaan jalma.[1]

Ciri-ciri Aura:[édit | sunting sumber]

  1. Unggal aura boga frékuénsi anu has.[1]
  2. Aura hiji jalma bakal tali-tumali jeung aura jalma lian.[1]
  3. Aura jelema bakal tali-tumali ogé jeung sasatoan, tutuwuhan, mineral, jeung médan énérji liana.[1]
  4. Mingkin raket hubungan hiji jalma jeung jalma/ matéri séjén, bakal mingkin gedé inténsitas tali-tumalina énérgi.[1]
  5. Aura nuduhkeun jihat fisik, émosi, mental, jeung rohaniah hiji jalma.[1]

Ningali Aura[édit | sunting sumber]

Ningali aura leuwih mangrupa masalah jasmaniah tinimbang métafisik.[1] Sing saha baé ogé bisa diajar ningali aura.[1] Hiji jalma sina nangtung 50 cm hareupeun latar bodas biasa.[2] Éta jalma sina santéy, narik napas jero.[2] Sangkan bisa ningali kalawan hadé urang kudu nangtung kira-kira anggang tilu méter tur cahayana tong caang teuing.[2] Tingali ngaliwatan sirah jeung taktak éta jalma, bakal katingali kuluwung bodas samar-samar, atawa pérak kulawu ngurilingan sakujur awakna.[2] Katingali ampir-ampiran jiga aya lampu di tukangeun éta jalma anu ditojokeun ka luhur.[2] Bisa jadi dibutuhkeun waktu sababaraha kali.[2] Kakara katilu poéna bisa ditingali warna-warnina.[2] Tapi warna-warna naon?[2] Konéng atawa kayas warna munggaran anu sering katingali ti karéréaan jalma.[2]


Nulis.jpg

Rujukan

  1. a b c d e f g h i j k l m n o p q r s Andrews, Ted. 1998. Melihat dan Membaca Aura (Terjemah T. Hermaya). Jakarta: Gramedia.
  2. a b c d e f g h i Smith, Mark. 1998. Melihat Aura dalam Waktu 60 Detik (Terjemah T. Hermaya). Jakarta: Gramedia.