Ayang-ayang Gung

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Barudak keur ulin ayang ayang gung

Ayang-ayang gung nya éta kawih kaulinan anu dilagukeunana bari ayang-ayangan, pauntay-untuy.[1]Biasana mangrupa lagu panganteur dina kaulinan ucing kuriling atawa ucing peungpeun.[1]Rakitanana kieu :

Ayang-ayanggung,
gung goongna ramé,
ménak Ki Mas Tanu,
nu jadi wadana,
naha manéh kitu,
tukang olo-olo,
loba anu giruk,
ruket jeung Kumpeni,
niat jadi pangkat,
katon kagoréngan,
ngantos Kangjeng Dalem,
lempa lempi lempong
jalan ka Batawi ngemplong.[1][2]


Kawih lianna:


Oyong-oyong bangkong,'
kong parakan nyambut,
buten buah beunying,
nyingsat ka cawéné,
néang nu ngajuru,
rungkad sajajagat,
gatrik naék munding,
dingklak ka landeuhkeun,
keuna kana burang,
rangkék naék jambé,
béo wliyulah,
laha dina bilik,
lika meunang nguseup,
seupan leunca ngora,
ratib ngan duaan,
anteur kami mulang,
langka munding bulé,
lédéh kahujanan,
nangtung jadi ratu,
tuan besar senang,
nangtung ka nu butuh,
tutali tumenggung,
gung goongna ramé,
ménak Ki Wastanu,
nu jadi wadana,
naha manéh kitu,
tukang olo-olo,
loba anu giruk,
ruket jeung Kumpeni,
niat jadi pangkat,
katon kagoréngan,
ngantos Kangjeng Dalem,
lempa lempi lempong
jalan ka Batawi ngemplong,
plong ka kulon plong ka wétan,
tantara Lemah-abang,
bangkong luncat ka sawah,
wahon Abdul Wahab,
Habib tukang bajigur,
Gurka kurang ajar,
jarah ka Batutulis,
lisung nini-nini,
Nipong tukang tipu,
puas dibom atum,
tuma nyaliara,
ramé di Jakarta,
tara ti sasari,
ribut loba Indo,
Indonésia Meredéka.[1]



Arjuna Wayang.jpg


Referensi[édit | sunting sumber]

  1. a b c d Hidayat, Rachmat Taufiq, spk.2005.Peperenian Urang Sunda.Bandung:Kiblat
  2. Kawih kaulinan barudak (diakses tanggal 03 Mei 2011)