Béntrokan Lal Masjid 2007

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Panneau travaux.png Artikel ieu keur dikeureuyeuh, ditarjamahkeun tina basa Inggris.
Bantosanna diantos kanggo narjamahkeun.
Current event marker.svg Artikel ieu ngadokuméntasi kajadian nu keur lumangsung.
Informasi bisa robah kalayan gancang dumasar kana kajadiannana.
Bentrokan Lal Masjid 2007
Tanggal 3 Juli, 2007 – kiwari
Lokasi Islamabad
Hasil Lumangsung
Nu perang
Angkatan Bersenjata Pakistan Murid oposisi
Korban
16 urang palastra

Bentrokan Lal Masjid 2007 kajadian antara murid jeung anggota Lal Masjid di Islamabad ngalawan militér Pakistan.

Munggaran: 3 Juli 2007[édit | sunting sumber]

Dina 3 Juli 2007, perang pakarang kajadian antara nu ngarojong Lal Masjid ngalawan angkatan kaamanan Pakistan sanggeus genep bulan eureun antara dua pihak.[1] Bentrokan dimimitian nalika sababaraha militan nyoba nempatan wangunan pamaréntah deukeuteunnana[1]. 150 urang murid nyerang kantor Pamaréntah Pakistan deukeuteun masjid sarta nahan opat urang pagawé minangka sandera[2]. Subsequently he called for attacks on the forces, and students of the Lal Masjid had taken over certain government posts and had attacked government buildings.

9 people, including mosque students, media persons, a Pakistan Rangers personnel and a businessman were killed while over 100 are injured in the incident.[3]

4 July 2007[édit | sunting sumber]

Over one hundred students of Jamia Hafsa surrendered before the authorities on July 4, 2007. The Pakistani government announced Rs. 5000 as part of their travel arrangements to their homes.[4]

Rujukan[édit | sunting sumber]