Bacharuddin Jusuf Habibie

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Bacharuddin Jusuf Habibie
Presiden Indonesia
Masa jabatan
21 Mei 1998 – 20 Oktober 1999
Saméméhna Suharto
Sangguesna Abdurrahman Wahid
Wakil Presiden Indonesia
Masa jabatan
10 Maret 1998 – 21 Mei 1998
Présidén Suharto
Saméméhna Try Sutrisno
Sangguesna Megawati Sukarnoputri
Katerangan lian
Gumelar 25 Juni 1936 (1936-06-25) (yuswa 78)
Pare-Pare, Sulawesi Kidul, Hindia-Walanda (ayeuna Indonesia)
Partéy pulitik Partey Golkar
Pameget/istri Hasri Ainun Besari (m. 12 May 1962)
Murangkalih Ilham Akbar Habibie (b. 1963)
Thareq Kemal Habibie (b. 1967)
Ageman Islam

Bacharuddin Jusuf Habiebie, mantan Presiden Indonesia katilu sareng mantan Wakil Presiden Indonesia katujuh, mantan Mentri Riset Prof. DR (HC). Ing. Dr. Sc. Mult. Bacharuddin Jusuf Habibie atawa dipikawanoh minangka BJ Habibie lahir di Paré-paré Sulawesi Selatan tanggal 25 Juni 1936. Habibie jadi Présidén ka-3 Indonésia salila 1,4 taun jeung 2 bulan, jadi Wakil Présidén RI ka-7. Habibie mangrupa blaster antara urang Jawa (ibuna) jeung urang Makasar (bapana).

Ti leuleutik, Habibie geus mintokeun kapinteranana jeung sumanget anu gedé kana élmu pangaweruh jeung téknologi, hususna fisika. Salila genep bulan, anjeunna kuliah di Tehnik Mesin Institut Teknologi Bandung (ITB), jeung dituluykeun ka Rhenisch Wesfalische Tehnische Hochscule – Jerman dina taun 1955. Kalawan dibiayaan ku indungna, R.A. Tuti Marini Puspowardoyo, habibieu ngora méakkeun 10 taun pikeun ngaréngsékeun studi S-1 nepi ka S-3 di Aachen-Jerman.

Béda jeung rata-rata mahasiswa Indonésia anu meunang béasiswa di luar nagri,kuliah Habibie (utamana S-1 jeung S-2) mah dibiayaan langsung ku indungna anu boga usaha catering jeung indekost di bandung sabada ditinggalkeun ku salakina (bapana Habibie). Habibie ancrub kana widang Desain jeung Konstruksi pesawat di Fakultas Teknik Mesin. Salila lima taun studi di Jerman, ahirna Habibie meunang gelar Diplom- Ingenenieur atawa diploma téknik kalawan prédikat Summa Cum Laudejeng Teknologi.

Jabatan pulitik
Saméméhna
Suharto
Presiden Indonesia
1998-1999
Sanggeusna
Abdurrahman Wahid
Saméméhna
Try Sutrisno
Wakil Presiden Indonesia
1998
Sanggeusna
Megawati Sukarnoputri