Badan Tanaga Atom Internasional

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Bandéra IAEA

Badan Tanaga Atom Internasional (basa Inggris: International Atomic Energy Agency/IAEA) nyaéta hiji organisasi indepénden nu ngadeg tanggal 29 Juli 1957 kalayan tujuan pikun mromosikeun digunakeunnana tanaga nuklir sacara daméy sarta nyegah digunakeunnana keur kaperluan militér.

Markas IAEA aya di Wina, Austria. IAEA anggotana aya 137 nagara.

Dina taun 19811997, IAEA dipingpin ku Hans Blix. Pupuhu IAEA kiwari nyaéta Mohamed ElBaradei.

Tanggal 7 Oktober 2005, IAEA jeung Diréktur Jéndralna Mohamed ElBaradei meunang pangajén perdaméyan Nobel taun 2005 keur usahana dina ngawatesan panyebaran pakarang nuklir.

Diréktur Jéndral[édit | sunting sumber]

Pajabat Diréktur Jéndral IAEA:

Nami
Asal
Période
Jumlah Période
Sterling Cole Flag of the United States.svg Amerika Serikat 19571961 1 période
Sigvard Eklund Flag of Sweden.svg Swedia 1961 — 1981 5 période
Hans Blix Flag of Sweden.svg Swedia 1981 — 1997 4 période
Mohamed ElBaradei Flag of Egypt.svg Mesir 1997 — kiwari 2 période

Pranala luar[édit | sunting sumber]


Nulis.jpg