Baharuddin Jusuf Habibie

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Bacharuddin Jusuf Habibie

Prof. DR (HC). Ing. Dr. Sc. Mult. Bacharuddin Jusuf Habibie atawa dipikawanoh minangka BJ Habibie lahir di Paré-paré Sulawesi Selatan tanggal 25 Juni 1936.

Habibie jadi Présidén ka-3 Indonésia salila 1,4 taun jeung 2 bulan, jadi Wakil Présidén RI ka-7. Habibie mangrupa blaster antara urang Jawa (ibuna) jeung urang Makasar (bapana).
 Ti leuleutik, Habibie geus mintokeun kapinteranana jeung sumanget anu gedé kana élmu pangaweruh jeung téknologi, hususna fisika. Salila genep bulan, anjeunna kuliah di Tehnik Mesin Institut Teknologi Bandung (ITB), jeung dituluykeun ka Rhenisch Wesfalische Tehnische Hochscule – Jerman dina taun 1955. Kalawan dibiayaan ku indungna, R.A. Tuti Marini Puspowardoyo, habibieu ngora méakkeun 10 taun pikeun ngaréngsékeun studi S-1 nepi ka S-3 di Aachen-Jerman.
 Béda jeung rata-rata mahasiswa Indonésia anu meunang béasiswa di luar nagri,kuliah Habibie (utamana S-1 jeung S-2) mah dibiayaan langsung ku indungna anu boga usaha catering jeung indekost di bandung sabada ditinggalkeun ku salakina (bapana Habibie). Habibie ancrub kana widang Desain jeung Konstruksi pesawat di Fakultas Teknik Mesin. Salila lima taun studi di Jerman, ahirna Habibie meunang gelar Diplom- Ingenenieur atawa diploma téknik kalawan prédikat Summa Cum Laude


Sumber[édit | sunting sumber]


Nulis.jpg