Bajigur

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi

Bajigur nyaéta kaleueutan has ti Jawa Kulon, nyaeta di sabudereun tatar Sunda. Bajigur dijieun tina parudan kalapa atawa disebut Cipati anu digulaan, naha rék gula kawung, gula kalapa atawa gula tiwu. Mun hayang haneut mah sok ditamahan jahé. Ngasakanana nyaéta taheur nepika gagolak/ngagolotrok, cirining éta Bajigur téh geus asak. Kaleueutan ieu leuwih ngeunah lamun ngadaharna dibaturan ku Katimus, Papais, Pancong, Gegetuk, jeung réa kadaharan lainna. Biasa kaleueutann ieu ngeunah diinumna dina usum hujan.


Tempo ogé[édit | sunting sumber]