Balai Pustaka

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Kios Balai Poestaka di Purwokerto mangsa Hindia-Walanda

Balai Pustaka (Ejaan Van Ophuijsen: Balai Poestaka téh nyaéta ngaran salasahiji pausahaan penerbitan milik nagara. Mimiti diadegkeunana mah ngaranna téh Commissie voor de Volkslectuur (basa Walanda: "Komisi pikeun Bacaan Rakyat") ku pamaréntah Hindia-Walanda tanggal 14 Séptémber 1908. Commissie voor de Volkslectuur tuluy robah jadi "Balai Poestaka" tanggal 22 Séptémber 1917. Balai Pustaka nerbitkeun kurang leuwih 350 judul buku saban taun, ngawengku kamus, buku réferénsi, kaparigelan, sastra, sosial, politik, agama, ékonomi, jeung sajabana.[1]

Nurutkeun Menteri BUMN, Mustafa Abubakar, Balai Pustaka kiwari geus téréh bangkrut turta bakal dilikuidasi alatan teu weléh rugi.[2]

Catetan[édit | sunting sumber]

Tumbu Luar[édit | sunting sumber]


Nulis.jpg