Balok

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Balok.JPG

Balok nyaéta bangun rohang tilu diménsi anu dijieun ku tilu pasang pasagi bener atawa pasagi burung, kalawan sahenteuna sapasang ti antarana ukuranana béda. Balok anu dijieun ku genep pasagi bener (sarua jeung sabangun) disebut kubes.

Unsur balok[édit | sunting sumber]

  • Panjang (p) nyaéta rangkay (basa Indonésia: rusuk) pangpanjangna dina sisi dadampar balok.
  • Rubak (l) nyaéta rangkay pangpondokna dina sisi dadampar balok.
  • Luhur (t) nyaéta rangkay anu ajeg (tegak) kana panjang sarta rubak balok.

Rumus balok[édit | sunting sumber]

Diagonal Rohang b-h jeung Diagonal Widang b-g
Widang Diagonal a-b-g-h

Volume[édit | sunting sumber]

V = p\cdot l \cdot t

Lega beungeut[édit | sunting sumber]

L = 2\cdot (p\cdot l + p\cdot t + l\cdot t)

Panjang diagonal rohang[édit | sunting sumber]

d_R = \sqrt{(p^2+l^2+t^2)}

Panjang diagonal widang[édit | sunting sumber]

d_{B1} = \sqrt{(p^2+l^2)}

d_{B2} = \sqrt{(p^2+t^2)}

d_{B3} = \sqrt{(l^2+t^2)}

Lega widang diagonal[édit | sunting sumber]

L_{B1} = d_{B1}\cdot t

L_{B2} = d_{B2}\cdot l

L_{B3} = d_{B3}\cdot p