Bandéra Azerbaijan

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Bandéra Azerbaijan
Flag of Azerbaijan.svg
Informasi Umum
Ngaran nagara Azerbaijan
Proporsi 1:2
Dipaké ti 9 Nopémber 1918
Desain Triwarna horisontal: paul, beureum, jeung héjo, kalawan hiji bulan sabit jeung béntang sagi dalapan bodas di tengah bagian beureum
Pamakéan 111111

Bandéra Azerbaijan (Basa Azerbaijan: Azərbaycan bayrağı) nyaéta bandéra nasional Azerbaijan. Bandéra ieu miboga susunan triwarna horisontal paul, beureum, jeung héjo, kalawan hiji bulan sabit jeung hiji béntang sagi dalapan bodas di tengahna bagian beureum. Warna paul nandaan warisan Turk nagara,[1] the red stands for progress,[2] sarta warna héjona ngagambarkeun Islam.[3] Warna jeung ukuran resmina ditetepkeun dina 5 Pébruari 1991.[3][4] Saprak éta, bandéra ieu didasarkeun dina Konstitusi sarta disebut 2 kali dina lagu kabangsaan. Dina 17 Nopémber 2009, hiji dékrit présidén ngadéklarasikeun 9 Nopémber salaku Poé Bandéra nasional.[5]

Pamakéan[édit | sunting sumber]

Bandéra nasional Azerbaijan

Dumasar kana Hukum no. 683 Républik Azerbaijan, kaping 8 Juni 2004 (diamandemén dina 1 Séptémber 2005), bandéra nasional kedahna dikibarkeunnana dumasar sarat-sarat di handap:[6][7]

Lembaga Wangunan Kandaraan
Présidén Azerbaijan YesY YesY
Perdana Mentri Azerbaijan YesY YesY
Juru Carios Majelis Nasional YesY YesY
Kabinét Mentri-Mentri YesY  
Mahkamah Konstitusi Azerbaijan YesY  
Mahkamah Ageung Azerbaijan YesY  
Déwan Yudisial-Légal Azerbaijan YesY  
Otoritas Éksekutif Puseur YesY YesY
Oditur Bank Séntral Azerbaijan YesY YesY
Komisi Pamilihan Umum Puseur Azerbaijan YesY  
Majelis Luhur Nakhchivan YesY  
Kabinét Mentri-Mentri Nakhichevan YesY  
Mahkamah Ageung Nakhchivan YesY  
Otoritas éksekutif lokal Nakhchivan YesY YesY
Komisionér Hak Asasi Manusa YesY  
Députi Juru Carios Majelis Nasional YesY  
Kadutaan di Azerbaijan YesY  
Konsulat di Azerbaijan YesY  
Kapal nu kadaptar dina Tanda Maritim Komérsial   YesY
Kapal asing dina wewengkon cai Azerbaijan   YesY
Palintasan wates Azerbaijan YesY  

Badéra nasional kedah dikibarkeun dina wangunan-wangunan, pangadilan militér, sarta markas unit militér jeung kapal angkatan laut Angkatan Pakarang Républik Azerbaijan dina situasi-situasi ieu:[6][7]

  1. Nalika poé peré umum
  2. Nalika panyandakan supata militér
  3. Dina panganugrahan unit militér atanapi pangadilan militér
  4. Nalika hiji unit militér atanapi kapal militér ata di wewengkon nagara lian

Tingali ogé[édit | sunting sumber]

Rujukan[édit | sunting sumber]

  1. "Azerbaijan State Symbols". Embassy of Azerbaijan to Canada. Diakses pada 6 Juni 2011. 
  2. Complete Flags of The World, 1997, page 172, Dorling Kindersley
  3. a b "Флаг Азербайджана" (dalam bahasa Russian). Geraldika.ru. Diakses pada 6 Juni 2011. 
  4. "Article 23. Azerbaijan State Symbols". The Permanent Mission of Azerbaijan to the United Nations. Diakses pada 6 Juni 2011. 
  5. "Azerbaijan sets National Flag Day", Today.az, November 18, 2009. Disalin November 18, 2009.
  6. a b "National flag of Azerbaijan". CRW Flags. 17 Juni 1999. Diakses pada 17 Juni 1999. 
  7. a b "The Constitution of the Republic of Azerbaijan". Official website of the President of the Republic of Azerbaijan. 17 Séptémber 2002. Diakses pada 28 Méi 2011. 
Wikimedia Commons logo
Wikimedia Commons mibanda média séjénna nu patali jeung artikel ieu dina kaca


Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]


Citakan:Flag of Europe Citakan:Asia topic