Bandar Udara Internasional Husein Sastranegara

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi

Bandar Udara Internasional Husein Sastranegara

Bandung-airport.jpg

IATA: BDO – ICAO: WICC
Ringkesan
Tipe bandara Umum sareng militer
Operator PT. Angkasa Pura II
Lokasi Bandung, Jawa Kulon, Indonesia
Luhur AMSL 2,436 ft / 742 m
Koordinat 06°54′02″S 107°34′35″E / -6.90056, 107.57639
Landasan pacu
Arah Panjang Bahan
ft m
11/29 7,361 2,244 Aspal

Bandar Udara Internasional Husein Sastranegara (IATA: BDOICAO: WICC)[1] nyaeta bandara internasional nu ayana di Bandung, Jawa Kulon, Indonesia.

Bandara ieu lokasina aya di tengah pusat kota Bandung, kira kira saukur 4 kilometer ti Alun Alun Bandung. Hanjakal transportasi ka area Bandara kurang gampang, mung bisa didugi ku taksi, angkot jurusan Halteu Andir - Cibogo Atas atanapi nganggo ojeg.

Penerbangan jeung tujuan[édit | sunting sumber]

Riwayat kacilakaan[édit | sunting sumber]

  • Kaping 6 April 2009, pesawat Fokker F-27 milik Angkatan Udara Republik Indonesia, nu nembe rengse ngalaksanakeun latihan terjun payung kanggo anggota paskhas ti daerah Lapangan Udara Sulaeman, Margahayu, Kabupaten Bandung, murag terus nabrak Hangar D kagungan PT. Dirgantara Indonesia, 24 penumpang pesawat maot.

Catatan[édit | sunting sumber]

  1. Great Circle Mapper: BDO / WICC - Bandung, Indonesia