Bandara Internasional Incheon

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Hangeul.svg Artikel ieu ngandung téks basa Koréa.
Tanpa rendering support, anjeun ukur bisa ningali tanda tanya, kotak, atawa sandi séjénna, lain hangul atawa hanja.
Bandara Internasional Incheon
인천국제공항
仁川國際空港

Incheon Gukje Gonghang
Inch'ŏn Kukche Konghang

Incheon International Airport.jpg
Incheon International Airport Passenger Terminal

IATA: ICN – ICAO: RKSI
Ringkesan
Tipe bandara Public
Nu boga Government of South Korea
Operator Incheon International Airport Corporation (IIAC)
Ngalayanan Seoul National Capital Area
Lokasi Incheon, South Korea
Luhur AMSL 23 ft / 7 m
Koordinat 37°27′48″N 126°26′24″E / 37.46333°N 126.44000°E / 37.46333; 126.44000
Ramat loka http://www.airport.kr/eng/airport/
Landasan pacu
Arah Panjang Bahan
ft m
15R/33L 12,303 3,750 Asphalt
15L/33R 12,303 3,750 Asphalt
16/34 13,123 4,000 Asphalt
Helipad
Nomer Panjang Beungeut
ft m
H1 63 19 Concrete
Statistik (2007)
Aircraft movements 211,404
Passengers 31,227,897
Tonnes of cargo 2,555,580
Statistics from IIAC[1]

Bandara Internasional Incheon (IATA: ICN, ICAO: RKSI) (Hangul: 인천국제공항; Hanja: 仁川國際空港) nyaéta bandara pangbadagna di Koréa Kidul sarta mangrupakeun salah sahiji anu pangbadagna di Asia. Bandara ieu ngaganti Bandara Internasional Gimpo anu ayeuna distatuskan minangka bandara domestik kajaba keur penerbangan international ka Bandara Internasional Haneda di Tokyo, Jepang sarta Bandara Internasional Hongqiao di Shanghai, RRC.


Airport symbol.svg
  1. Airport traffic record