Bandara Internasional Rafik Hariri

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Bandara Internasional Béirut Rafik Hariri
Aéroport international de Beyrouth - Rafic Hariri
مطار بيروت رفيق الحريري الدولي
Matar Bayrūt Rafiq al-Hariri ad-Dowaly

Beirut Airport aerial overview Lim.jpg

IATA: BEY – ICAO: OLBA
Ringkesan
Tipe bandara Umum
Nu boga/Operator Diréktorat Jéndral Aviasi Sipil (DGCA)
Ngalayanan Béirut, Libanon
Luhur AMSL 27 m / 87 ft
Koordinat 33°49′16″N 035°29′18″E / 33.82111°N 35.48833°E / 33.82111; 35.48833
Ramat loka www.beirutairport.gov.lb
Landasan pacu
Arah Panjang Bahan
m ft
03/21 3,800 12,467 Beton
16/34 3,395 11,138 Beton
17/35 3,250 10,663 Aspal
Statistik (2010)
Pagerakan Pesawat 81,040
Total Panumpang 6,824,126

Bandara Internasional Rafik Hariri (IATA: BEYICAO: OLBA) (Basa Arab: مطار رفيق الحريري الدولي) mangrupakeun bandar udara nu aya di bagian kidul Béirut, Libanon, jeung mangrupa sahiji-hijina bandara komérsial nu gawé di nagara ieu. Bandara ieu mangrupakeun pangkalan ti maskapé nasional Libanon, Middle East Airlines (MEA). Bandara ieu ogé mangrupa pangkalan pausahaan pangangkutan kargo Trans Mediterranean Airways (TMA Cargo). Ngaranna dicandak ti nami pangusaha jeung urut perdana menteri Libanon, Rafik Hariri.

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]


Airport symbol.svg