Bank

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
bank di Brazil

Bank atawa bang tina basa Walanda mangrupa kantor pikeun nyimpen jeung nginjeumkeun ogé duit, biasana disebut ogé kantor[1].Sacara umum bank nya èta salasahiji badan usaha anu miboga wewenang jeung fungsi pikeun ngumpulkeun dana ti masarakat jang disalurkeun ka anu mikabutuh èta dana. [2].

Rupa-Rupa Bank[édit | sunting sumber]

1. Bank Sentral
Bank sentral nya èta bank anu aya dumasar kana Undang-undang nomor 13 tahun 1968 anu miboga tugas jang ngatur peredaran duit, ngatur pengarahan dana, ngatur perbankan, ngatur perkreditan, ngajaga stabilitas duit, ngajukan nyitak / nambahan duit rupiah jeung lain sajabana[2]. Bank sentral ngan aya hiji salaku puseur bank tina sakabèh bank nu aya di Indonesia[2].
2. Bank Umum
Bank umum nya èta lembaga keuangan anu nawarkeun rupa-rupa pelayanan produk jeung jasa ka masarakat anu miboga fungsi pikeun ngumpulkeun dana sacara langsung ti masarakat dina rupa-rupa bentuk, mèrè kredit injeuman ka masarakat anu ngabutuhkeun, jual meuli valuta asing/ valas, ngajual asuransi, jasa giro, jasa cèk, jeung sajabana[2].
3. Bank Perkreditan Rakyat / BPR
Bank perkreditan rakyat nya èta bank "penunjang" anu kawatesanan ku wilayah operasional jeung dana anu dipiboga diwengku ku layanan anu kawatesanan ogè kayaning mèrè injeum duit anu jumlahna kawatesanan, narima tabungan ti masarakat umum, nyadiakaeun biaya anu make prinsip bagi hasil, nempatkeun dana dina SBI/ sertifikat Bank Indonesia,deposito anu diwaktuan, sertifikat / surat berharga, tabungan jeung sajabana[2].


Referensi[édit | sunting sumber]

  1. Danadibrata,R.A.2006.Kamus Basa Sunda.Bandung:Kiblat Kaca 60
  2. a b c d e [ http://organisasi.org/macam-jenis-bank-definisi-pengertian-bank-sentral-umum-dan-bank-perkreditan-rakyat Macam/Jenis Bank & Definisi/Pengertian Bank Sentral, Umum Dan Bank Perkreditan Rakyat](diakses 18 November 2011)
Nulis.jpg