Bar

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Bar di Jerman.
Rohangan di jero bar

Bar nya éta hiji tempat nu diorganisasikeun sacara komérsial jeung dilengkepan ku fasilitas nu nyumponan, ayana di jero hotél atawa di luar hotél dimana jalma bisa meunangkeun sagala rupa inuman boh nu ngandung alkohol boh nu teu ngandung alkohol iwal ti inuman panas siga kopi jeung entéh. [1] [2] Inuman utama nu disadiakeun jeung dijual di bar nya éta inuman nu ngandung alkohol. [1]Ngan bar-bar nu deukeut jeung palabuhan nu sok nyadiakeun és krim jeung kopi. [1]Kopi disadiakeun keur jalma-jalma nu mabok laut. Bar biasana boga rohangan nu haleungheum. [1]

Sajarah bar[édit | sunting sumber]

Para ahli nyebutkeun yén kecap bar asalna tina kecap barrier nu hartina hahalang. [1][2]Maksudna, para tamu datang keur meuli jeung ngarasakeun inuman sarta para bartender diwatesanan ku hiji hahalang nu sok disebut bar counter, nepi ka para tamu teu bebas asup ka tempat bartender. [1]Harti counter sorangan nya éta méja panjang nu ngawatesanan dua rohangan antara rohangan bartender jeung rohangan para tamu diuk santai bari nginum.[1][2]Istilah bar mimiti dikenal di Amérika Utara dina abad ka-26. Ayeuna éta istilah jadi popular di sakuliah dunya.[1]

Referensi[édit | sunting sumber]

  1. a b c d e f g h Widjojo Atmodjo, Marsum.2004.Bar, Minuman dan Pelayannya.Yogyakarta:Penerbit Andi. Halaman 1.
  2. a b c Pengertian Bar diakses tanggal 05 November 2011


Nulis.jpg