Basa Arab

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Basa Arab (عربية} ('`Arabiyya')
Dipaké di: Saudi Arabia, Mesir jeung loba nagara séjénna.
Wewengkon: Timur Tengah jeung Afrika Kalér
Jumlah pamaké: 225 yuta
Urutan ka:
Klasifikasi rungkun basa: Basa Afro-Asia

 Basa Semitik
  Basa Semitik Kidul
   Basa Arab

Status resmi
Basa resmi di: 24 nagara kaasup Arab Saudi, Irak, Israél, Libanon, Libya, Mesir, Palestina, Suriah, jsb.
Diatur ku:
Sandi basa
ISO 639-1 ar
ISO 639-2 ara
ISO 639-3
SIL ABV
Tempo ogé: Basa - Daptar basa

Basa Arab hiji basa Semitik nu dipaké ti daérah kaasup wilayah nagara Arab Saudi.

Hurup-hurup dina Basa Arab[édit | sunting sumber]

Huruf Ngucapkeun
ا alif
ب ba
ت ta
ث tsa
ج jim
ح ha
خ kha
د dal
ذ dzal
ر ra
ز zay
س sin
ش syin
ص syot
ض dhot
ط tho
ظ zho
ع 'ain
غ ghoin
ف fa
ق qof
ك kaf
ل lam
م mim
ن nun
و wau
ه ha
لا lam alif
hamzah
ي ya

Kamus Basa Arab Melayu Sunda[édit | sunting sumber]

Kamus kecil (Kamus Basa Arab Basa Melayu Basa Sunda) by ʻUthmān ibn ʻAbdallāh ibn ʻAqīl ibn Yaḥyā al-ʻAlawī (1822-1914)

Tempo oge[édit | sunting sumber]

Wikipédia
Wikipédia ogé ngabogaan édisi Basa Arab


Nuvola apps bookcase.png