Basa Chittagong

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Basa Chittagong
চাটগাঁইয়া বুলি Chaţgãia Buli
Dipaké di Bangladés, India, Myanmar
Jumlah panyatur ~13 yuta (2009)
Rungkun basa Indo-Éropa
Kode-kode basa
ISO 639-1 Teu aya
ISO 639-2
ISO 639-3 ctg

Basa Chittagong (atanapi Chatgaya, Benggala Chittagong; চাটগাঁইয়া বুলি Chaţgãia Buli), nyaéta hiji basa ti rungkun basa Indo-Arya nu utamina dipaké ku urang Chittagong di Bangladés sarta di wewengkon beulah tenggara nagara. Basa Chittagong deukeut jeung Basa Benggala sarta dianggap salaku dialék teu resmi ti Basa Benggala sanajan sabenenrna teu pasti sarua jeung Basa Benggala.[1] Diperkirakeun dina taun 2009, Basa Chittagong miboga 13 yuta panyatur, utamina di Bangladés [2].

Tingali ogé[édit | sunting sumber]

Rujukan[édit | sunting sumber]

  1. "Chittagonian A language of Bangladesh". Ethnologue: Languages of the World, Sixteenth edition. 23 Oktober 2009. Diakses pada 3 Pébruari 2013. 
  2. "Summary by language size". Ethnologue: Languages of the World, Sixteenth edition. 23 Oktober 2009. Diakses pada 3 Pébruari 2013. 

Citakan:Indo-Iranian languages