Basa Jepang heubeul

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi

Basa Jepang heubeul nyaeta Basa Jepang nu dipake dina Kojiki, Man'yōshū, sarta samemeh catetan sajarah jeung sajak Jepang. Basa Jepang heubeul geus kabuktian benerna keu Basa Jepang kiwari. Catetan Cina mimiti ngeunaan kapuloan Jepang ngabogaan kecap nu aya atawa teu pakait jeung Basa Jepang.

Loba tulisan Jepang harita nu make karakter Cina keur sora tinimbang hartina —disebut Man'yogana— mungkin keur ngajelaskeun sora basa tapi teu ngahasilekeun kasimpulan. Sanajan kitu, panalungtikan nu anyar mawa hasil keur leuwih ngarti kana sora Basa Jepang heubeul, sabagean gede ngaliwatan panalungtikan kasaruaan ucapan dina Basa Cina, analisa parobahan diakronik tibalik dina ucapan Basa Jepang, sarta panalungtikan komparative Basa Ryukuan. Sanajan mayoritas tulisan Basa Jepang heubeul nembongekun basa di pangadilan Nara Jepang Tengah, sababaraha sajak dina Man'yōshū asalna ti bagean kidul jeung wetan Jepang sarta beda jeung dialek Basa Jepang heubeul. Sababraha beda dialek ieu masih dipake nepi ka ayeuna.

Nulis.jpg