Basa Pastun

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Pastun
پښتو
Palapalan [paʂˈto], [paçˈto], [paxˈto]
Dipaké di Apganistan, Pakistan, Iran (minoritas), jeung ku diaspora Pastun di sakuliah dunya.
Wewengkon Kidul-Asia Tengah
Jumlah panyatur 50 yuta
Rungkun basa Indo-Éropa
Aksara Aksara Pastun
Status resmi
Basa resmi di Bandéra Apganistan Apganistan
Diatur ku Akademi Kaélmuan Apganistan
Kode-kode basa
ISO 639-1 ps
ISO 639-2 pus
ISO 639-3 variously:
pst — Pastun Tengah
pbu — Pastun Kalér
pbt — Pastun Kidul

Basa Pastun (Naskh: پښتو IPA: [paʂˈto, pux'to]; ogé dialihaksarakeun Pakhto, Pushto, Pukhto, Pashtu, Pashto, Paxto, atanapi Pushtu), ogé kawanoh salaku Apgan (basa Pérsia: افغانی) jeung Pathan (Basa Urdu: پٹھانی, Basa Hindi: पठानी Paṭhānī),[2] nyaéta basa asli urang Pashtun ti Asia Kidul jeung Tengah. Basa ieu mangrupa anggota ti rungkun basa Iran Wétan, dipaké di Pakistan jeung Apganistan sarta ku diaspora Pastun di sakuliah dunya.[3]

Tingali ogé[édit | sunting sumber]

Pustaka[édit | sunting sumber]

Rujukan[édit | sunting sumber]

  1. "AFGHANISTAN vi. Paṧto". G. Morgenstierne. Encyclopaedia Iranica Online Version. Diakses pada 10 Oktober 2010. "Paṧtō undoubtedly belongs to the Northeastern Iranic branch." 
  2. Dictionary.com, "Afghani," dina The American Heritage Dictionary of the English Language, Fourth Edition. Source location: Houghton Mifflin Company, 2004. http://dictionary.reference.com/browse/Afghani. Diaksés : 14 Juli 2010.
  3. Barbara Robson, Juliene Lipson, Farid Younos, Mariam Mehdi. "The Afghans - Language and Literacy". United States: Puseur Linguistik Terapan (CAL). 30 Juni 2002. Diakses pada 24 Oktober 2010. 

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]

Wikimedia Commons logo
Wikimedia Commons mibanda média séjénna nu patali jeung artikel ieu dina kaca


Citakan:Pashto language Citakan:Pashto literature Citakan:Languages of Pakistan Citakan:Iranian languages

Nuvola apps bookcase.png